kawa najtańsza (o ile dobrze pamiętam) to chyba 2 zł kosztuje, herbata zielona 4 zł, 6 zł. róznie. reszty nie pamiętam bo jak na razie tylko to próbowałam
Wiek: 100 Dołączyła: 13 Sie 2006 Posty: 508 Skąd: Z piekła rodem ;)
Wysłany: 2010-01-16, 19:07
Jonathan napisał/a:
Słyszałem że tam są demoniczne ceny...
Jak ktoś chce mieć herbatkę za 3 złote, to na zakupy do Biedronki i parzyć sobie w domu.
To normalne, że cena jest jaka jest, bo przecież nikt nie będzie dokładał do interesu, a lokal musi wyjść na swoje.
_________________ Wolę wytarzać się nago w pokrzywach, niż być solidarną z niektórymi kobietami.
Wiek: 100 Dołączyła: 13 Sie 2006 Posty: 508 Skąd: Z piekła rodem ;)
Wysłany: 2010-01-17, 10:56
Jonathan napisał/a:
Słyszałem że tam są demoniczne ceny...
"To normalne, że cena jest jaka jest, bo przecież nikt nie będzie dokładał do interesu, a lokal musi wyjść na swoje."
O cokolwiek by nie chodziło - o herbatę, czy o lampkę wina.
_________________ Wolę wytarzać się nago w pokrzywach, niż być solidarną z niektórymi kobietami.
Wierzę,że w Jastrowiu można by "zainstalować" parę fajnych knajpek w paru fajnych miejscach, gdzie spotykaliby się ludzie bez podziału. Takie miejsca byłyby początkiem rozwoju zarówno towarzyskiego jak i kulturalnego. To właśnie w takich małych miasteczkach o niepowtarzalnym klimacie ludzie żyją ponadczasowo i tworzą swoją atmosferę. Patrzę na młodych ludzi i widzę ich potrzeby, ale nikt z tym nic nie robi. Może trzeba by to uwzględnić przy wyborze kandydata na burmistrza.
A tak na marginesie.........ta cukiernia to może początek czegoś fajnego.
Raczej takie fajne knajpki bylyby tylko sezonowa atrakcja jak juz kilka takich co dawniej bylo. Poprostu znajdzie sie kilka osob co pojdzie raz na jakis czas i to wszytsko, a tak to lokal swieci pustakmi. Bo w malych miejscowaosciach i w sumie czasem tez w duzych jest tak, ale mlodzi wola isc sobie w plener spic browar po nizszej cenie niz isc do baru czy gdzies i przeplacac :P No chyba że jest zima to wtedy lokal jest ratunkiem.
_________________ F*ck you, I won't do what you tell me!
To czy ten lokal wytrwa zależy od nas!
Najbardziej zaskakują mnie takie posty, gdzie (czasami te same osoby) narzekają że "nic się nie dzieje", a potem piszą: "to nie przetrwa" , "nie ma szans w naszym mieście" i takie tam.
A chodzenie na Tańsze piwko na jakiś skwer?.....sory kolego ale może w wieku 20 lat jest to dla ciebie przyjemne, ale nie mierzmy wszystkich swoją miarą!
To czy lokal przetrwa będzie świadczyć jedynie o kulturze Jastrowiaków.
Jestem przekonany, że w niedzielę rozsądne osoby wracające z kościoła chętnie zajdą po coś smacznego. Ludzie o większych wymaganiach kulturalnych spotkają się na ciekawej pogawędce przy kawie. To nie jest miejsce dla zbyt (przepraszam za określenie) prymitywnych ludzi.
Może w przyszłości zostaną wprowadzone jakieś ciekawe atrakcje kameralne?
Bardzo się cieszę, że powstało takie coś w Jastrowiu, aż nie mogę się doczekać kiedy będę mógł tam często bywać
Drogi właścicielu możesz na mnie liczyć
PS. Ktoś może wie kim jest właściciel tego miejsca?
_________________ Tylko głupiec myśli, że ma wszystko,
Bo nie wie, że nie ma niczego!
Zgadzam się z Tobą w całej rozciągłości. Początki zawsze są trudne, ale są iskierką nadziei na coś fajnego. Myślę, że frekwencja spowoduje,że właściciel rozwinie swoją działalność i wyjdzie naprzeciw "potrzebującym". Na mnie tez może liczyć. Pozdrawiam forowiczów
no to szacuneczek Pani Magdo!
dobrze że zaczynają powstawać
jakieś bardziej kulturalne miejsca.
.....jest może ktoś chętny,
do zorganizowania jakiegoś festiwalu, lub przeglądu
który będzie ciekawą odskocznią dla młodzieży
oraz będzie rozsławiał miasteczko Jastrowie?
.....albo może powstanie jakiś Teatr
który będzie wystawiał sztuki w miejscowym ośrodku?
.....albo jakiś dobry trener, co rozsławi miasteczko
w jakiejś dziedzinie sportu (np. Piłka Nożna)?
....albo ....???....no co jeszcze .....
hmmm.....chyba mnie poniosło
....ale pomarzyć zawsze warto.
Niestety wracam do szarej rzeczywistości
_________________ Tylko głupiec myśli, że ma wszystko,
Bo nie wie, że nie ma niczego!
Ta kawiarnia to świetny pomysł! Można spokojnie posiedzieć wypić kawę o jaką w Jastrowiu raczej trudno i pogadać...nikt nie zagląda przez okno z ulicy, obsługa nie jest natarczywa i nie zagląda do filiżanki czy pusta już ;)
Festiwal, albo przegląd zespołów z chęcia zorganizuję. Zresztą takie pomysły ma wielu ludzi. Pieniądze, najprędzej od sponsorów, też by się znalazły. Młode zespoły graja zazwyczaj za paliwo, jakiś posiłek i ewentualnie nocleg - to zależy od formuły festiwalu. Tylko wiesz co?
To jest JASTROWIE. Amfiteatr - owszem, ale znajdą się problemy - sprzęt, ochrona - cokolwiek. Lepszym miejscem byłaby sala kinowa - ta niestety jest w sferze marzeń, o czym wiemy wszyscy. Chyba, że grałaby Wolna Grupa Bukowina :D
Pieniądze z gminy to również sfera marzeń - przecież budżet już jest uchwalony no nie?
W sumie na takie życzenia jest osobny temat....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum