Jastrowie Online! Strona Główna Jastrowie Online!
czytasz i wiesz!
internetowe forum miasta Jastrowie!

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Ogłoszenie 

Allegro - największe aukcje internetowe, najniższe ceny! Kup i sprzedaj!

Poprzedni temat «» Następny temat
Co sądzicie o pomyśle Radnego Michała Kruszyńskiego?

Czy uważasz pomysł Michała za dobry?
Tak
90%
 90%  [ 18 ]
Nie
10%
 10%  [ 2 ]
Nie mam zdania
0%
 0%  [ 0 ]
Głosowań: 20
Wszystkich Głosów: 20

Autor Wiadomość
Tewje

Wysłany: 2010-01-20, 10:23   

Głosować nie będę, bo choć ciągle duszą jestem jastrowiakiem, to mieszkam w Rumi, ale chcę powiedzieć, że w naszej kablówce jest program Twoja Telewizja Morska, a w niej regularnie sa umieszczane przekazy telewizyjne na bieżąco z obrad rady miast Redy i Rumi. Więc co stoi na przeszkodzie, by nie mogło byc czegoś takiego w Jastrowiu? Chyba, że rada ma cos do ukrycia, albo mieszkańcy zobaczyliby, że........radni śpio :-D podczas obrad, hehehe i za darmo bioro dydki :mrgreen:

_be

Wysłany: 2010-01-26, 20:45   

I jak tam, mozna gdzieś obejrzeć nagrania z sesji rady..?

Niepotrzebne cale to zamieszanie dookola nagran. wydaję mi sie ze wystarczylo by troche wyczucia ze strony radnego a udaloby sie calo sprawe zalatwic bardziej gladko. wiem ze kamere mozna sobie postawic i spokojnie filmowac, ale chyba wypadalo miec troche taktu i zwyczajnie uprzedzic przed sesją, koleżanki i kolegów ze wspólnej "ławy", o takiej inicjatywie. Radni rozmawiaja w ogole ze sobą, czy tak nie za bardzo? Nikt nie lubi byc zaskakiwany.

oti 

Wysłany: 2010-01-26, 21:33   

myślę , że sam fakt bycia radnym jest jasne iż jesteśmy osobą publiczną więc trzeba być raczej przygotowanym iż ludzie chcą patrzeć takiej osobie na ręce , przypominam że nie każdy może przyjść na sesje ale z ochotą by ją zobaczył.....

_be

Wysłany: 2010-01-27, 20:00   

Masz zupelna racje. jednak jastrowie to nie warszawa, nikt tu wczesiej nikogo nie filmował, wiec radni mieli chyba prawo czuc sie zaskoczeni (stad pewnie niezbyt mądra rekcja przewodniczącego). Gdyby radny kruszynski byl dobrym kolegą, to dogadał by sprawe wczesniej. i nie byloby calego tego zamieszania.

"Jak sam [radny Kruszyński] twierdzi , nagrany materiał chce opublikować po to, aby wyborcy mogli ocenić jak pracują radni, na których głosowali, ale nie tylko oni, bo także sam szef, czyli Burmistrz. "

czy ktos wie gdzie te nagrania.? Czy jednak nie są nigdzie opublikowane? Czyżby radny nas oszukał? ;)

[G] 
WTF?

Wysłany: 2010-01-28, 01:10   

Cytat:
czy ktos wie gdzie te nagrania.? Czy jednak nie są nigdzie opublikowane? Czyżby radny nas oszukał? ;)

Nie, nie oszukał, nagranie przynajmniej jednej sesji jest u mnie na dysku, fakt, moja wina, ze tak długo to trwa, ale nie mam czasu zebrać sie do kupy i wrzucać to gdzieś na serwer, ale jeśli tak naglicie to postaram się to na "łikend" załatwić :)
Ocierać, głaskać, muskać i mlaskać
Ugniatać, naciskać, łechtać i pryskać
Nasycać, maczać, spełniać, osaczać

web: www.itprofi.pl || mobile: 0 - 502 481 089 || e-mail: gc@jastrowie.info || gg: 815521

_be

Wysłany: 2010-01-28, 22:22   

a masz moze ostatnia sesje? fajnie byłoby tez gdyby mieszkańcy mieli również dostep do przedostatniej, budżetowej sesji.

gdybym miala byc zlosliwa uznalabym, ze radny jest malo skuteczny , skoro od ok. pol roku nie potrafic zrealizowac swojego planu dostarczenia mieszkancom nagran z sesji. mogl cie bardziej przycisnąc np. Albo znaleźc inny sposób opublikowani materiałów. Pol roku to szmat czasu.

[G] 
WTF?

Wysłany: 2010-01-29, 08:29   

_be napisał/a:
a masz moze ostatnia sesje? fajnie byłoby tez gdyby mieszkańcy mieli również dostep do przedostatniej, budżetowej sesji.

gdybym miala byc zlosliwa uznalabym, ze radny jest malo skuteczny , skoro od ok. pol roku nie potrafic zrealizowac swojego planu dostarczenia mieszkancom nagran z sesji. mogl cie bardziej przycisnąc np. Albo znaleźc inny sposób opublikowani materiałów. Pol roku to szmat czasu.

Pewnie masz rację, ale prócz problemu czasu trzeba też rozwiązać aspekt techniczny, no, ale zobaczymy jak to będzie wyglądało jak zamieszczę tę sesję.

[ Dodano: 2010-01-31, 21:03 ]
Tak jak obiecałem, skompresowana sesja rady miejskiej, z jakiego to dnia, to podam jutro, bo z Michałem teraz kontaktu złapać nie mogę, pzdr.

1. http://chgw.kei.pl/files/rm1.flv
2. http://chgw.kei.pl/files/rm2.flv
Ocierać, głaskać, muskać i mlaskać
Ugniatać, naciskać, łechtać i pryskać
Nasycać, maczać, spełniać, osaczać

web: www.itprofi.pl || mobile: 0 - 502 481 089 || e-mail: gc@jastrowie.info || gg: 815521

_be

Wysłany: 2010-02-01, 21:32   

Ciekawa sesja. szkoda tylko, ze z końca wrzesnia (29.09). polecam fragment dotyczący sponsoringu Pokajewicza :) smieszne, smieszne :) fragment ten znajduje sie w 2 czesci ok. 24-tej minuty (24:08). warto ten watek obejrzec do konca. jest tam mowa o pismie koczenasza. troche zaskakuje tu reakcja burmistrza. no zainteresowane osoby musialyby to sobie obejrzec.. Czekam na sesje z konca grudnia i styczniową :) .
Mam propozycje - jesli pojawia sie filmy z kolejnych sesji - aby zrobic osobny watek. moze nawet nowy dzial: sesje i osobny wątki, do kolejnych filmów, zeby się nie mieszały? no taka moja luzna propozycja :) chociaż ...hmm... zainteresowanie tematem pewnie nie bedzie za duże... No nie wiem, mysle za administrator forum znajdzie jakis złoty środek ;)

Ryku 

Wysłany: 2010-02-02, 12:55   

Ale format Grześ dałeś że masakra Flash Video rozdzielczość 320 x 240 .
Przerobiłem go na AVI XviD spakowałem archiwizatorem do formatu rar .

Sesja Rady Miasta Jastrowie 1
Sesja Rady Miasta Jastrowie 2

alpha 
^były moderator :]

Wysłany: 2010-02-06, 02:55   

To w końcu, który ściągać ?
albo inaczej czy jest sens ściągać

WENTILO 

Wysłany: 2010-02-06, 13:20   

Dobry pomysł, z tym nagrywaniem sesji Rady Miejskiej, jestem za! Ujawnić społeczeństwu Naszemu , jak obradują Nasi Włodarze Miejskie.Może będą się wtedy bali coś zataić, przed publiką społeczną miasteczka........ :lol:

015.gif
Plik ściągnięto 340 raz(y) 17,04 KB

Ryku 

Wysłany: 2010-02-06, 13:40   

alpha napisał/a:
To w końcu, który ściągać ?
albo inaczej czy jest sens ściągać

No właśnie szukamy kogoś kto zrobi napisy txt

Mysliciel 

Wysłany: 2010-02-06, 14:17   

Drodzy wyborcy z Jastrowia radny Kruszyński próbuje naświetlić prace Radnch z Jastrowia i przedstawić je dla nas Podjął walkę z niesprawiedliwością społeczną z powiązaniami skorumpowanych urzędników z kolesiarstwem radnych którzy przyklasują poczynaniami Włodarzowi miasta,to nie radni to BEZRADNI bo siedzą w kieszeni Włodarza. Nie pierdną za jego pozwoleniem Takich ludzi jak radny Kruszyński powinniśmy mieć wielu bo może coś oni zmienią w tym skorumpowanym Urzędzie

Jeśli Kruszyński popełnił błąd przyznał się człowiek jest omylnym sprostował to czyż to nie mało Ile razy włodarz Jastrowia popełnił błędów ale nigdy nie było słowa przepraszam,nigdy nikogo nie przeprosił Czytam Informator Samorządowy,Panoramę Jastrowia ,ile tam wkradło się błędów Włodarz miasta wyliczał co jest zrobione ile nas to podatników kosztowało ale do dnia dzisiejszego nic takiego nie miało miejsca Odwołuję się do Informatora Samorządowego Luty 2009r str 2.Wykaz wydatków jakie poniosła Gmina 382 tyś złote na budowę kanalizacji sanitarnej i deszczowej ulica 2 lutego,Spokojna,Cicha,Leśna
Tylko na tej Leśnej nie ma znaku aby coś budowano nie ma kanalizacji deszczowej ani nawet zwykłej kanalizacji zapytajcie ludzi tam mieszkającej Jakże więc Włodarz miasta mógł coś takiego nie wiedzieć
Pytam więc skoro nie ma kanalizacji to gdzie są pieniądze gminy na ten cel co się z nimi stało.

Skoro Burmistrz Miasta zarzucił Radnemu Kruszyńskiemu że nie wie co się w gminie dzieje to zapytuję się czy Burmistrz wie że na ul Leśnej nie ma kanalizacji a jest ujęta w wykazie jako wykonana i gmina poniosła tak wielkie koszty Co z pieniędzmi się stało Czy usłyszeliśmy Przepraszam
Jak sam Włodarz Miasta powiedział..
Jest to zwykłe okłamywanie ludzi i powinno być sprostowane jak najszybciej.
,,migotka napisała,,
Różnica między Sikorą, a Kruszyńskim, polega na tym, że błędy Sikory obciążają naszą kieszeń, a powinniśmy mu płacić za dobre decyzje. Tymczasem radni zastanawiają się, czy mu nie podnieść wynagrodzenia.

A ja się zastanawiam gdzie wyborcy mieli oczy

Baca
[Usunięty]

Wysłany: 2010-02-06, 17:57   

Gazeta Prawna Nr 094/2007 z dnia 2007-05-16 (cytaty)

Do podstawowych obowiązków pracownika samorządowego należy dbałość o wykonywanie zadań publicznych oraz o środki publiczne, z uwzględnieniem interesów państwa oraz indywidualnych interesów obywateli. Tak więc pracownik samorządowy powinien:

- przestrzegać prawa,

- wykonywać zadania urzędu sumiennie, sprawnie i bezstronnie,

- informować organy, instytucje i osoby fizyczne oraz udostępniać dokumenty znajdujące się w posiadaniu urzędu, jeżeli prawo tego nie zabrania,

- zachowywać się uprzejmie i życzliwie w kontaktach ze zwierzchnikami, podwładnymi, współpracownikami oraz w kontaktach z obywatelami,

- zachowywać się z godnością w miejscu pracy i poza nim

Pracownikowi samorządowemu nie wolno wykonywać zadań, których wykonanie według jego przekonania stanowiłoby przestępstwo lub groziłoby niepowetowanymi stratami.

_be

Wysłany: 2010-02-09, 17:23   

ych. no nie jest dobrze.
jesli sie cos obiecuje, to wypadałoby dotrzymać słowa.
mieliśmy przez radnego obiecane nagrania z sesji?

jest jedno nagranie.
i to nawet nie dzięki staraniom radnego, tylko dzieki [G] (tak to widze)

jak dla mnie to jest zasadniczo czerwona kartka.
bardzo głupio, bo pomysl jest dobry i gdyby byl w ogole zrealizowany, to radny by plusowal.

glupio tak się podkladac. podejrzewam, ze pozostali radni czy burmistrz gorsze rzeczy wywijaja, z tym, ze nie wszystko jest nam podane tak przejrzyscie jak tu, "na tacy".

Odpowiedz do tematu