W takiej małej mieścinie i przy tak słabo sprzedających się plytach? Zapomnij.
Nikt o zdrowych zmysłach nie otworzy czegoś takiego w Jastrowiu.
Empik i Kolporter masz w Pile, to niedaleko a sklepy porządne i to nie tylko z muzyką.
Teraz popyt na koncerty jest i tego mi w Jastrowiu brakuje. W Złotowie praktycznie co tydzień-dwa coś się dzieje w Non-Stopie, nie wspominając o Genesis. Zawsze coś się dzieje i jest gdzie wyjść w weekend a u nas? Guma... Nie raz już było pisane o tym więc się wstrzymam od opinii.
W Kinie dużo miejsca, a w okresie wiosny i lata jest Amfiteatr, który tak rzadko jest używany, a ma duży potencjał... ehh.
Zorganizować koncert (tj. muzyków) to nie problem, ale o pieniądze już trudno.
_________________ Szanuj moderatora swego, bo ciężki żywot jego.
Wiek: 100 Dołączyła: 13 Sie 2006 Posty: 508 Skąd: Z piekła rodem ;)
Wysłany: 2010-02-26, 20:57
Infernus napisał/a:
Mi brakuje porządnego sklepu muzycznego ...:)
No i elegancko, że czegoś Ci brakuje :)
Niestety realia są górą - nie w Jastrowiu. Nawet nie wiem czy w Pile coś profesjonalnego by się utrzymało. Ja i tak się dziwię, że budka z kebabem jeszcze funkcjonuje w naszym mieście :D
_________________ Wolę wytarzać się nago w pokrzywach, niż być solidarną z niektórymi kobietami.
Takeway z kebabem raczej nie splajtuje, bo popyt na takie cuda wzrasta,
kwestia odnalezienia się w potrzebach lokalnego rynku.
Sklepy muzyczne z płytami już nawet w dużych miastach odchodzą do lamusa w erze
skompresowanych plików muzycznych.
To, jakie jest miasto i co się dzieje, zależy tylko od mieszkańców!
Kto wybiera władzę?
Gdzie incjatywy społeczne?
..ach gdzież, ach gdzież?
_________________ Tylko głupiec myśli, że ma wszystko,
Bo nie wie, że nie ma niczego!
Brakuje podjazdu na wózki inwalidzkie do UGiM w Jastrowiu!Ale Włodarz ma to gdzieś, traktuje niepełnosprawnych, jak podludzi.Zdążyłem się o tym przekonać na własnej skórze.....
Wiek: 26 Dołączył: 16 Maj 2006 Posty: 1117 Skąd: Jastrowie
Wysłany: 2010-08-05, 23:52
Furiat napisał/a:
Już był jeden przykład, że w Jastrowiu takie coś się nie utrzyma.
Dokładnie. Była bardzo przyjemna kawiarnia, ale niestety nie dała rady się utrzymać. Każdy tylko mówi, czego mu brakuje, a jak coś już powstanie to nawet nie raczy się tam wybrać. Ja byłem kilka razy, właścicielka, bardzo pogodna osoba nakreśliła mi, jak to z tym biznesem w Jastrowiu bywa. Szkoda, bo tego typu lokale to rzadkość. I chyba długo czegoś takiego u Nas już nie będzie...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum