Jastrowie Online! Strona Główna Jastrowie Online!
czytasz i wiesz!
internetowe forum miasta Jastrowie!

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Ogłoszenie 

Allegro - największe aukcje internetowe, najniższe ceny! Kup i sprzedaj!

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Luke
2006-12-30, 19:11
Koń w Jastrowiu
Autor Wiadomość
Polskaa 
Mundialejro

Wysłany: 2006-05-26, 13:50   Koń w Jastrowiu

Siemanko!Słyszeliście że w naszym mieście ma stanąc koń który będzie symbolem przyjażni między dwoma miastami(Jastrowie-Stainfeld)Co o tym sądzicie??
Ostatnio zmieniony przez [G] 2006-05-27, 10:23, w całości zmieniany 1 raz  

DRYZDA 
-LAIF*^*-

Wysłany: 2006-05-26, 14:15   

Moim zdaniem dobry pomysł.......tylko jaki my pomnik postawimy w Steinfeld :-P

alpha 
^były moderator :]

Wysłany: 2006-05-26, 14:30   

Byłem w Steinfeld i widzialem tam jest ich full, wszedzie te konie na ulicach, w sklepach, w parku, pod kościolem jest nasz My go zrobiliśmy znaczy sie pomalowaliśmy ... Te konie są w różnych kolorach - niebieskie, zielone, brązowe. Mi sie one podobają ładnie zdobią miasto.

Luke 
Support Admin

Wysłany: 2006-05-26, 16:49   

Dlatego jest tam duzo koni,bo to miasto jest "konskie".Jest tam b. duzo stadnin i hodowli koni,stad chyba nawet w herbie Steinfeld jest czarny kon jak sie nie myle...

Co do tego,co My Jastrowiacy mozemy dac gminie Steinfeld na pamiatke?
:arrow: oczywiscie "kisc winogronu z Biedronki" bo winnegrono i artykuly z Biedronki w 95% pochodza od Polskich dostawcow.To bedzie taki jastrowsko-narodowy gest.Polski winogron z Biedronki rzadzi :) :!:

Piszę poprawnie po polsku

Borek 
Liverpool Rule!!

Wysłany: 2006-05-26, 18:47   

też byłem w Steinfeld na wymianie. tam zyją z koni bo w okolicy jest wielka stadnina jakiegos tam byłego mistrza niemiec. A te konie można wszędzie spotkać. Np przed sklepem rowerowym jest ozdobiony w jakieś tam koła itd. Ja jestem oczywiście za. Może oni jednak gdzieś sobie wymalują winogrona

Polskaa 
Mundialejro

Wysłany: 2006-05-27, 00:52   trojański?

Może to jest koń trojański , :-) tymbardziej że od Niemców :!: :-)

alpha 

Wysłany: 2006-05-28, 16:11   

Wczoraj bylem kolo cukierni i widzialem tego QNIA - jest beznadziejny ! a jeżeli chodzi o ten winogron to ja bym dozucił jeszcze pół litra Krajowej (POLISZ WODKA)

koreen 

Wysłany: 2006-05-28, 23:42   

Beznadziejni to jesteśmy my jako partner, bo "mamy" się czym pochwalić :( Kiepskie winogrona, najtańsza wóda... Hmmm...Eksportowe towary...hehe... Mam nadzieję, ze chociaż fajna wiara tam jeździ od nas.
Ten koń to symbol ich gminy, myślę, że to fajny gest - przekazanie go nam. W piątek wisiała na maszcie przed urzędem flaga, niemiecka co prawda, miał to być gest grzecznościowy jak mniemam. W sobotę, kiedy było uroczyste przekazanie konia flagi tej już nie było - jakiś kretyn ją zapierniczył). Dobrze, że flagi na Urzedzie są nieosiągalne dla wandali...wstyd by był całkiem. Szczęście, że ktoś wpadł na pomysł by konia dopiero
w sobotę postawić, bo nóg by dostał 8-) Ale i tak widzę jego los marnie...Może by policzyć jego dni...Najpierw w stanie nienaruszonym, a późnej ile dni postoi...

Luke 
Support Admin

Wysłany: 2006-05-29, 02:40   

koreen napisał/a:
Może by policzyć jego dni...Najpierw w stanie nienaruszonym, a późnej ile dni postoi...

Istotne jest z jakiego tworzywa jest wykonany.Sam nie mialem przyjemnosci jeszcze go ogladac,ale jesli jest z jakiegos cennego metalukolorowego to pewnie juz niedlugo "odgalopuje" do skupu na flaszeczke dobrego polskiego wina,wina marki wino.Polska rzeczywistosc...skoro za most "zwalony" sie zabieraja,to co im takie konik...

alpha 

Wysłany: 2006-05-29, 10:39   

to hamy i prostaki, kur*wy i złodzieje ... Taki zabytek, ten most cała okolica zna.

Venice

Wysłany: 2006-05-29, 17:07   

Też byłem w Steinfeld i moge potwierdzić że tych koni jest tam cała masa. Jednak mi one sie wogole nie podobaja. Tandeta, zbędny kawał plastiku i tyle. Nie wiem co oni w tych koniach widza? To że przekazali nam coś od siebie to fajnie, ale czemu akurat jednego z tych koni?? Mogliby żywego dać albo i cała stadnine tu utworzyć:D A co do tego żeby liczyc jego doni to myśle że bedzie stał bo prawdopodobnie nie jest wykonany z żadnego cennego kruszcu, ale wątpie żeby stał tak cały i zdrowy.

hierO ! 
eXtra Typer!
.... ^_^ .....

Wysłany: 2006-05-29, 17:26   

Przeciez to jakiś kiepski plastik :/....... ktoś mocniej w niego kopnie i sie rozleci !

Gracja 
back to basics

Wysłany: 2006-05-29, 17:29   

hehehe:PP Bylam w Steinfeld i tez widzialam koniec.Jest icha bardzo duzo. Kazdy z nich jest recznie malowany. Konie te sa na poczatku cale biale i sa ....sprowadzane z Polski:)
alpha napisał/a:
My go zrobiliśmy znaczy sie pomalowaliśmy ...

Alpha... ja Marta i Monika i Natalka go malowalysmy:) Od rana do nocy....blee.... namęczyłyśmy się nie powiem. Stoi w Steinfeld przed kosciolem:) JEsli ktos chce to moge przeslac jego zdjecie. W Steinfeld jest to tradycja...fajnie ze miasto ma taki zwyczaj. W ogole Stainfeld jest bardzo ladne, zadbane;) Wiele mozna tam ciekawego zobaczyc.
Co do naszego juz jastrowskiego konia to moge sie zalozyc,ze za jakis czas to on bedzie mial nasze polskie grafiti lub Bóg wie co jeszczce te dzieciaki wymyslą:/
I wanna understand
What made the soul singers
And the blues figures
That inspired a higher generation
The jazz makers, and the ground breakers

Luke 
Support Admin

Wysłany: 2006-05-30, 00:26   

Ja moge podpowiedziec co moze wymyslec jastrowska mlodziez :mrgreen:

Ktorejs sobotniej, letniej nocy wracajac z "klubu" Eagle Jastrowie urzadza sobie zawody w zucaniu pustymi butelkami po piwie w konia.Kto trafi w glowe - 10 pkt.Tym samym nasz "koniuszy z plastiku" ulegnie kotntuzji i odpadnie mu glowa :-P .

Wersja 2 to taka,ze ktorys sobie urzadzi Parkour i skoczy mu na grzbiet,a "koniuszy" nie wytrzyma i sie "zalamie" i nie bedzie konia :P

Moze zrobimy zaklady co mu sie stanie,albo do kiedy wytrzyma?Ja daje mu czas do 15 lipca max :-P Pewnie po zakonczeniu roku szkolnego zostanie juz "zamordowany" :-P

hierO ! 
eXtra Typer!
.... ^_^ .....

Wysłany: 2006-05-30, 13:45   

Luke napisał/a:

Wersja 2 to taka,ze ktorys sobie urzadzi Parkour i skoczy mu na grzbiet,a "koniuszy" nie wytrzyma i sie "zalamie" i nie bedzie konia :P

Już prubowali :D ..... ale za wysoki jest i ciężko od razu na niego wskoczyć !

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi