Jastrowie Online! Strona Główna Jastrowie Online!
czytasz i wiesz!
internetowe forum miasta Jastrowie!

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Ogłoszenie 

Allegro - największe aukcje internetowe, najniższe ceny! Kup i sprzedaj!

Poprzedni temat «» Następny temat
Soprano, nowa jakość
Autor Wiadomość
[G] 
WTF?

Wysłany: 2007-04-01, 22:11   Soprano, nowa jakość

Na forum dotychczas pojawiały się pogłoski o nowej pizzerii w naszej mieścinie, wczoraj otrzymałem ich ulotke informującą o otwarciu, nieco byłem sceptycznie nastawiony co do jakości jaką zaprezentują sobą, ale na szczęście bardzo miło (sic!) zostałem zaskoczony od samego początku, dlaczego? ano dlatego, że już w drzwiach, Pan Krzywda (myślę, że mogę użyć pełnego nazwiska, bo post będzie na pewno dla właścicieli dość pozytywny) poprosił o kontakt w razie uwag co do sprzedawanego przez nich produktu (w moim przypadku pizza Soprano), a jeśli szef prosi klientów o wszelkie uwagi, tzn, że zamierza dbać o jakość i nie boją się krytyki, po otwarciu pudełka do mojego nochala dostały się zapachy jakie do tej pory nie były mi znane z dotychczasowej Pizzerii (Roma), specjalistą nie jestem, ale tak świerzych produktów jak te na Soprano do tej pory na pizzy nie widziałem, grubiuteńka, świeża, soczysta papryczka odrazu rzuciła się w oko, pieczarki również gołym okiem widać, że świeże, na pizzy nie znalazłem ani grama przypalonego ciasta, w skócie: NOWA JAKOŚĆ! Dlatego postanowiłem podzielić się z Wami moim dzisiejszym doświadczeniem, czy są tu osoby, które podzielają moją opinię? Mam taką nadzieję, że dzisiejsza pizza nie była jedynym tak udanym ich produktem, że będą dbali o klienta za rok czasu tak samo jak dzisiaj, i mam nadzieję, że będą woleli wywalić przypaloną pizze i przygotować klientowi nową (i stracić 10zł) niż wcisnać do pudełka spaleniznę, przymknąć oko i stracić klienta, tak jak to było ze mną i dotychczasową Romą.

PS. zapomniałbym, ilość sosu w Soprano to około 3x więcej niż w Romie, nareszcie można sobie poszaleć, a nawet po zjedzeniu pizzy nieco zostało do wciągnięcia łyżeczką :D Ogólnie polecam, za tydzien wybiorę się tam z moją girl, sprawdzę jak radzą sobie w swojej siedzibie.

PS2. Kolejna ważna i godna uwagi sprawa: przez telefon powiedzieli, że pizza będzie za 15min, nastawiałem się na 30-40min (tak jak dotychczas wiecie gdzie ...) o dziwo przyjechali na czas! Tak na przyszłość ... lepiej przez telefon klientowi powiedzieć, że będzie musiał czekać 30min i zrobić mu niespodziankę przyjeżając po 20min niż powiedzieć mu, że pizza będzie za 30min i przyjechać po godzinie, tak jak to się zdarzało ... wiecie gdzie. Ogólnie byłem dotychczas wściekły, że nie ma porządnej Pizzerii w J-wiu, teraz jestem Hepi, a i może Roma w końcu zacznie dbać o klienta. Dziękuję, to wszystko co miałem do powiedzienia ;]

UPDATE:
Nie otrzymywałem, ani nie otrzymuję żadnych korzyści majątkowych od nowej pizzerii ;-)
Ocierać, głaskać, muskać i mlaskać
Ugniatać, naciskać, łechtać i pryskać
Nasycać, maczać, spełniać, osaczać

web: www.itprofi.pl || mobile: 0 - 502 481 089 || e-mail: gc@jastrowie.info || gg: 815521

Furiat 
Ja tu tylko sprzątam

Wysłany: 2007-04-01, 22:48   

Ja zacytuje swojego posta z tematu o Jastrowiskich pubuch i barach.

Cytat:
Byłem, widziałem, jadłem i zapewne będę częstym gościem. Fajna pizzeria, z klimatem, miła obsługa, tanio i smacznie :mrgreen:

Kto jeszcze nie był niech pędzi jak najszybciej samemu sie przekonać. Nie pożałuje :->

pzdr :mrgreen:

Zostałem wczoraj pozytywnie zaskoczony, bo nie sądziłem, że będzie aż tak "fajnie" heh ;-)

PS: Czy ma ktoś może cennik i mógłby go zamieścić na forum (skan, zdjęcie albo przepisane, [obojętnie])? Wczoraj z tego wszystkiego tylko numer telefonu przepisałem, a kartki zapomniałem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

fachura 

Wysłany: 2007-04-01, 23:01   

Fakt, dzisiaj z ciekawości również postanowiłem "zaryzykować" i odwiedziłem nową pizzerie, i muszę powiedzieć, że jestem miło zaskoczony, w środku dosyć przyjemnie, miejsca wystarczająco, no i do pizzy też nie można się przyczepić co więcej konkurencja wypada bardzo blado zarówno jakościowo jak i cenowo, bardzo się ciesze, że monopol na tego typu usługi w naszym mieście został przerwany.

nimoD 
Kolejorz

Wysłany: 2007-04-02, 11:36   

Rzeczywiscie pomieszczenia jest naprawde ladne zamowilem wczoraj pizze ale niestety ciasto im nie wyszlo ale to dla tego ze dali zbyt swieze produkty :-P zamowilem pizze soprano i dali za duzo salami tluszcz sie "wlal"i ciasto nie mialo szans urosnac ale i tak tam bede zamawial pizze bo maja naprawde swierze produkty i 3 rozmiary pizzy i bardzo duzy wybor nie tylko pizzy ale tez mozna zjesc grzanki,rosol, barszczyk itd ale nawet wypic piwko i nie jest strasznie drogie po 3,50.
A na pizze czekalem tak jak Grzesiu pisal ok 15 minut i widzialem jak ja robia co dodaja do niej itp :lol:

Luke 
Support Admin

Wysłany: 2007-04-02, 13:36   

Wszystko ładnie opisujecie, ale pamiętam bardzo dobrze, jak Roma też dopiero co sie w Nasz rynek lokalny wdrożała. Było super i cudownie, cieszylismy sie, ze w J-wiu jest pizzernia. Sami wiecie jak z biegiem czasu stracila na renomie, wiec badzmy dobrej mysli, ze Soprano i jej wlasciciele nie powiela bledu lokalnej "konkurencji". Oby te pozytywy byly przez cała dzialalnosc lokalu, czego im serdecznie zycze + zadowolonych konsumentów 8-)

Powodzenia :)

Piszę poprawnie po polsku

Motylek 
Znikam, jak mgła....

Wysłany: 2007-04-02, 19:48   

NIMOD napisał/a:
rosol, barszczyk

To są chińskie zupki :-) . Ale ja tam jestem zadowowolona z pizz. A jakie mają spaghetti bolognese <mniam>
Dotykam Twoich rąk
Wiem, że już jutro, daleko będziesz stąd...

fachura 

Wysłany: 2007-04-02, 21:29   

Luke napisał/a:
ale pamiętam bardzo dobrze, jak Roma też dopiero co sie w Nasz rynek lokalny wdrożała. Było super i cudownie...

Ja też pamiętam jak pierwszy raz poszedłem do "Romy" i po pierwszym gryzie oddałem pizze, ciasto było przesolone a pizza waliła drożdżami. Dopiero później się trochę poprawiło ale i tak zero rewelacji

FiLL
WuPe ST

Wysłany: 2007-04-03, 13:16   

ja byłem tam w niedziele,fajny lokal,jeszcze fajniejsze Panie,które podaja pizze,sama pizza tez dobra,wiec ogólnie jest na plus...
tylko musiałem czekać dość długo na tą pizze,ale było pełno wiary,wiec wybaczam... :mrgreen:

"Nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem"

Rysiu 

Wysłany: 2007-04-03, 21:04   

Ja słyszałem takie pogłoski, że niektórzy chwala tą nową pizzerie ale zaś drudzy odradzają pójścia do tego lokalu. Cisto jest podobno dosć cienkie i nie jest zbyt smaczne, obsługa oczywiscie miła no i panienki za bladem też są ładne ale to tylko pewnie podpucha na ładne dziewczyny żeby zwabić klienta ale to nie jest najważniejsze.. :mrgreen:

[G] 
WTF?

Wysłany: 2007-04-03, 21:10   

Rysiu napisał/a:
Ja słyszałem takie pogłoski, że niektórzy chwala tą nową pizzerie ale zaś drudzy odradzają pójścia do tego lokalu. Cisto jest podobno dosć cienkie i nie jest zbyt smaczne, obsługa oczywiscie miła no i panienki za bladem też są ładne ale to tylko pewnie podpucha na ładne dziewczyny żeby zwabić klienta ale to nie jest najważniejsze.. :mrgreen:

Cienkie ciasto to dość słaby argument, aby mi odradzić tę pizzerię, zawsze można poprosić pizze na grubym i po kłopocie ;]
Ocierać, głaskać, muskać i mlaskać
Ugniatać, naciskać, łechtać i pryskać
Nasycać, maczać, spełniać, osaczać

web: www.itprofi.pl || mobile: 0 - 502 481 089 || e-mail: gc@jastrowie.info || gg: 815521

Angela 
^UnrEpEaTabLe...^

Wysłany: 2007-04-03, 21:53   

Prosze nie przesadzajmy ! Owszem fajny klimacik, obsługa miła :) ale ciasto pizzy stanowczo za cienke. Sosy jakieś rzadkie, sos czosnkowy ponoć wcale czosnkowego nie przypomina (ponoć -bo osobiście nie jadłam)! I z tego co sie orientuje to nie można zamówić pizzy na grubszym cieście (być może jestem w błędzie)?

adm napisał/a:
na pizzy nie znalazłem ani grama przypalonego ciasta

ja tego powiedzieć nie moge ^

"Raz jestem przyjacielem, a raz wielkim wrogiem,
raz deską ratunku, albo złym nałogiem."

BzYQ 
^^

Wysłany: 2007-04-03, 22:08   

ja tam jestem zadowolniony<loL> miła obsluga pizza dobra:D
dziekuje Bartkowi.B hahahahahahah
Ostatnio zmieniony przez BzYQ 2007-04-03, 22:20, w całości zmieniany 1 raz  

nimoD 
Kolejorz

Wysłany: 2007-04-03, 22:19   

Angela napisał/a:
Sosy jakieś rzadkie, sos czosnkowy ponoć wcale czosnkowego nie przypomina

masz racje troche za slaby i nieczuc prawe czosnku
Angela napisał/a:
ale ciasto pizzy stanowczo za cienke

zgadzam sie ciasto jest cienkie jak papier jak te dwie rzeczy poprawia to pizza bedzie super

Furiat 
Ja tu tylko sprzątam

Wysłany: 2007-04-03, 22:21   

Fakt faktem u mnie też było gdzie niegdzie lekko przypalone, ale mieli w dzień otwarcia full ludzi i się nie dziwie, poza tym pizza była bardzo dobra. Co do cienkiego ciasta - w pizzerii na Żymierskiego nie raz się zdażało, że jak zamawiałem pizzę na zwykłym cieście to była bardziej cienka niż ta z Soprano. Zresztą zależy jaką wam zrobili, każdy przecież idealnie tej samej grubości nie dostaje :-P
A sos czosnkowny - kumpel zamówił i powiedział tylko tyle, że jest zrobiony na majonezie. ( :?: )

Pzdr :mrgreen:

Carlos 17 

Wysłany: 2007-04-03, 22:51   

mam pytanie w jakim piecu jest przygotowywana pizza?

Odpowiedz do tematu