Wiek: 26 Dołączył: 15 Maj 2006 Posty: 799 Skąd: Ciemnogród
Wysłany: 2007-04-01, 22:11 Soprano, nowa jakość
Na forum dotychczas pojawiały się pogłoski o nowej pizzerii w naszej mieścinie, wczoraj otrzymałem ich ulotke informującą o otwarciu, nieco byłem sceptycznie nastawiony co do jakości jaką zaprezentują sobą, ale na szczęście bardzo miło (sic!) zostałem zaskoczony od samego początku, dlaczego? ano dlatego, że już w drzwiach, Pan Krzywda (myślę, że mogę użyć pełnego nazwiska, bo post będzie na pewno dla właścicieli dość pozytywny) poprosił o kontakt w razie uwag co do sprzedawanego przez nich produktu (w moim przypadku pizza Soprano), a jeśli szef prosi klientów o wszelkie uwagi, tzn, że zamierza dbać o jakość i nie boją się krytyki, po otwarciu pudełka do mojego nochala dostały się zapachy jakie do tej pory nie były mi znane z dotychczasowej Pizzerii (Roma), specjalistą nie jestem, ale tak świerzych produktów jak te na Soprano do tej pory na pizzy nie widziałem, grubiuteńka, świeża, soczysta papryczka odrazu rzuciła się w oko, pieczarki również gołym okiem widać, że świeże, na pizzy nie znalazłem ani grama przypalonego ciasta, w skócie: NOWA JAKOŚĆ! Dlatego postanowiłem podzielić się z Wami moim dzisiejszym doświadczeniem, czy są tu osoby, które podzielają moją opinię? Mam taką nadzieję, że dzisiejsza pizza nie była jedynym tak udanym ich produktem, że będą dbali o klienta za rok czasu tak samo jak dzisiaj, i mam nadzieję, że będą woleli wywalić przypaloną pizze i przygotować klientowi nową (i stracić 10zł) niż wcisnać do pudełka spaleniznę, przymknąć oko i stracić klienta, tak jak to było ze mną i dotychczasową Romą.
PS. zapomniałbym, ilość sosu w Soprano to około 3x więcej niż w Romie, nareszcie można sobie poszaleć, a nawet po zjedzeniu pizzy nieco zostało do wciągnięcia łyżeczką :D Ogólnie polecam, za tydzien wybiorę się tam z moją girl, sprawdzę jak radzą sobie w swojej siedzibie.
PS2. Kolejna ważna i godna uwagi sprawa: przez telefon powiedzieli, że pizza będzie za 15min, nastawiałem się na 30-40min (tak jak dotychczas wiecie gdzie ...) o dziwo przyjechali na czas! Tak na przyszłość ... lepiej przez telefon klientowi powiedzieć, że będzie musiał czekać 30min i zrobić mu niespodziankę przyjeżając po 20min niż powiedzieć mu, że pizza będzie za 30min i przyjechać po godzinie, tak jak to się zdarzało ... wiecie gdzie. Ogólnie byłem dotychczas wściekły, że nie ma porządnej Pizzerii w J-wiu, teraz jestem Hepi, a i może Roma w końcu zacznie dbać o klienta. Dziękuję, to wszystko co miałem do powiedzienia ;]
UPDATE:
Nie otrzymywałem, ani nie otrzymuję żadnych korzyści majątkowych od nowej pizzerii
_________________ Kręcić, wkręcić, uwodzić i nęcić
Kręcić, wkręcić, wzwodzić i wznęczyć
Wyhaczyć, wyrywać, a potem nagrywać
Ocierać, głaskać, muskać i mlaskać
Ugniatać, naciskać, łechtać i pryskać
Nasycać, maczać, spełniać, osaczać
Ja zacytuje swojego posta z tematu o Jastrowiskich pubuch i barach.
Cytat:
Byłem, widziałem, jadłem i zapewne będę częstym gościem. Fajna pizzeria, z klimatem, miła obsługa, tanio i smacznie
Kto jeszcze nie był niech pędzi jak najszybciej samemu sie przekonać. Nie pożałuje
pzdr
Zostałem wczoraj pozytywnie zaskoczony, bo nie sądziłem, że będzie aż tak "fajnie" heh
PS: Czy ma ktoś może cennik i mógłby go zamieścić na forum (skan, zdjęcie albo przepisane, [obojętnie])? Wczoraj z tego wszystkiego tylko numer telefonu przepisałem, a kartki zapomniałem
_________________ Szanuj moderatora swego, bo ciężki żywot jego.
Fakt, dzisiaj z ciekawości również postanowiłem "zaryzykować" i odwiedziłem nową pizzerie, i muszę powiedzieć, że jestem miło zaskoczony, w środku dosyć przyjemnie, miejsca wystarczająco, no i do pizzy też nie można się przyczepić co więcej konkurencja wypada bardzo blado zarówno jakościowo jak i cenowo, bardzo się ciesze, że monopol na tego typu usługi w naszym mieście został przerwany.
Rzeczywiscie pomieszczenia jest naprawde ladne zamowilem wczoraj pizze ale niestety ciasto im nie wyszlo ale to dla tego ze dali zbyt swieze produkty zamowilem pizze soprano i dali za duzo salami tluszcz sie "wlal"i ciasto nie mialo szans urosnac ale i tak tam bede zamawial pizze bo maja naprawde swierze produkty i 3 rozmiary pizzy i bardzo duzy wybor nie tylko pizzy ale tez mozna zjesc grzanki,rosol, barszczyk itd ale nawet wypic piwko i nie jest strasznie drogie po 3,50.
A na pizze czekalem tak jak Grzesiu pisal ok 15 minut i widzialem jak ja robia co dodaja do niej itp
Wiek: 26 Dołączył: 16 Maj 2006 Posty: 1117 Skąd: Jastrowie
Wysłany: 2007-04-02, 13:36
Wszystko ładnie opisujecie, ale pamiętam bardzo dobrze, jak Roma też dopiero co sie w Nasz rynek lokalny wdrożała. Było super i cudownie, cieszylismy sie, ze w J-wiu jest pizzernia. Sami wiecie jak z biegiem czasu stracila na renomie, wiec badzmy dobrej mysli, ze Soprano i jej wlasciciele nie powiela bledu lokalnej "konkurencji". Oby te pozytywy byly przez cała dzialalnosc lokalu, czego im serdecznie zycze + zadowolonych konsumentów
To są chińskie zupki . Ale ja tam jestem zadowowolona z pizz. A jakie mają spaghetti bolognese <mniam>
_________________ ...A teraz, kiedy przy mnie śpisz
Wybaczam wszystkie
te nie najlepsze chwile i dni
Dotykam Twoich rąk
Wiem, że już jutro, daleko będziesz stąd...
ale pamiętam bardzo dobrze, jak Roma też dopiero co sie w Nasz rynek lokalny wdrożała. Było super i cudownie...
Ja też pamiętam jak pierwszy raz poszedłem do "Romy" i po pierwszym gryzie oddałem pizze, ciasto było przesolone a pizza waliła drożdżami. Dopiero później się trochę poprawiło ale i tak zero rewelacji
ja byłem tam w niedziele,fajny lokal,jeszcze fajniejsze Panie,które podaja pizze,sama pizza tez dobra,wiec ogólnie jest na plus...
tylko musiałem czekać dość długo na tą pizze,ale było pełno wiary,wiec wybaczam...
Wysłany: 2007-04-03, 21:04
Ja słyszałem takie pogłoski, że niektórzy chwala tą nową pizzerie ale zaś drudzy odradzają pójścia do tego lokalu. Cisto jest podobno dosć cienkie i nie jest zbyt smaczne, obsługa oczywiscie miła no i panienki za bladem też są ładne ale to tylko pewnie podpucha na ładne dziewczyny żeby zwabić klienta ale to nie jest najważniejsze..
_________________ Wszystkie Ryśki to porządne chłopy-co złego to nie my.
Wiek: 26 Dołączył: 15 Maj 2006 Posty: 799 Skąd: Ciemnogród
Wysłany: 2007-04-03, 21:10
Rysiu napisał/a:
Ja słyszałem takie pogłoski, że niektórzy chwala tą nową pizzerie ale zaś drudzy odradzają pójścia do tego lokalu. Cisto jest podobno dosć cienkie i nie jest zbyt smaczne, obsługa oczywiscie miła no i panienki za bladem też są ładne ale to tylko pewnie podpucha na ładne dziewczyny żeby zwabić klienta ale to nie jest najważniejsze..
Cienkie ciasto to dość słaby argument, aby mi odradzić tę pizzerię, zawsze można poprosić pizze na grubym i po kłopocie ;]
_________________ Kręcić, wkręcić, uwodzić i nęcić
Kręcić, wkręcić, wzwodzić i wznęczyć
Wyhaczyć, wyrywać, a potem nagrywać
Ocierać, głaskać, muskać i mlaskać
Ugniatać, naciskać, łechtać i pryskać
Nasycać, maczać, spełniać, osaczać
Prosze nie przesadzajmy ! Owszem fajny klimacik, obsługa miła :) ale ciasto pizzy stanowczo za cienke. Sosy jakieś rzadkie, sos czosnkowy ponoć wcale czosnkowego nie przypomina (ponoć -bo osobiście nie jadłam)! I z tego co sie orientuje to nie można zamówić pizzy na grubszym cieście (być może jestem w błędzie)?
adm napisał/a:
na pizzy nie znalazłem ani grama przypalonego ciasta
ja tego powiedzieć nie moge ^
_________________ .....NaJ taJemNicZa naJ niE do oDgaDniĘcia
miStrZyni poDtekStóW i gEstów.....
"Raz jestem przyjacielem, a raz wielkim wrogiem,
raz deską ratunku, albo złym nałogiem."
Fakt faktem u mnie też było gdzie niegdzie lekko przypalone, ale mieli w dzień otwarcia full ludzi i się nie dziwie, poza tym pizza była bardzo dobra. Co do cienkiego ciasta - w pizzerii na Żymierskiego nie raz się zdażało, że jak zamawiałem pizzę na zwykłym cieście to była bardziej cienka niż ta z Soprano. Zresztą zależy jaką wam zrobili, każdy przecież idealnie tej samej grubości nie dostaje
A sos czosnkowny - kumpel zamówił i powiedział tylko tyle, że jest zrobiony na majonezie. ( )
Pzdr
_________________ Szanuj moderatora swego, bo ciężki żywot jego.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum